Bookmark咗好耐嘅大围人气米芝莲面店好汤好面原来开咗分店系铜锣湾 闲日午餐时间仲要唔洗等位添~🍜• 海龙王汤配扁阳春面 $135 🦐 4/5海鲜汤底配上虾头油闻落好香 饮落有海鲜嘅甜味 但就冇闻落去咁香 原本menu系配一般幼身嘅阳春面 但我地转咗扁阳春面 感觉会烟韧啲 面条浸住汤都唔会变淋 系我中意嘅面质感 材料方面几丰富 有蟹肉 两只虾 带子 广岛蚝 蟹肉份量好足 食到最尾都仲有好多系碗底 虾反而唔太新鲜• 黑口黑面配扁阳春面 $90 🦑睇卖相黑蚊蚊都知佢系墨鱼浓汤〰 朋友食完觉得汤底几甜 唔错 配料仲有鱿鱼同墨鱼滑〰总结:值得一试嘅面店!我地试嘅两款汤底都好香甜 饮落舒服 冇坊间食汤面好重味精嘅感觉🫶🏻 📍好汤好面铜锣湾加宁街9-11号名店坊地下B号舖

• 海龙王汤配扁阳春面 $135 🦐 4/5

• 黑口黑面配扁阳春面 $90 🦑