2019-08-05 49 浏览
餐厅喺黄埔花园第十一期地下,位置有少少僻,不过其实几近黄埔地铁站,加上门面显眼,都唔难揾嘅。座位嚟讲都算宽敞,周围有啲传统韩国装饰品例如韩服公仔、扇、大鼓等等,仲有啲传统韩服俾食客等位时著住影相。落咗单后冇耐就听到击鼓声,原来系有鲍鱼同虾攞,食客攞住碟有秩序咁排队去攞,每人一份而且数量充足,排到就一定有,唔怕争先恐后。鲍鱼同虾都系酱油腌,有特色。韩式自助吧都几多嘢食,有辣汤韩式鱼糕、豆卜、鸣门卷、炒年糕、生果、点品糕点等等。之后店员就拎一座蒸笼出嚟,蒸笼上面有timer显示蒸煮时间。先食象拔蚌同黑椒盐肥牛,肥牛好有牛味,仲有邪恶肥膏,油香肉香配黑椒够惹味。之后就海虾同日本元贝,日本元贝好大只,劲鲜甜,鲜甜到最后连蒸出嚟喺壳入面嘅水都饮埋。再嚟就系大大只龙虾,龙虾肉雪白,蒸出嚟原汁原味,肉质鲜美。下一层系龙趸指天翅、大花蛤同沙白。龙趸肉好嫩滑,鱼肉味丰富。最后系鲍鱼+蔬菜拼盘。鲍鱼蒸完都仲系大大只,咬落超弹牙。蔬菜拼盘份量就少咗啲,但蒸煮真系比其他煮法食起嚟鲜甜好多,正!饮品方面,可以加$12任饮。饮品包括一般汽水果汁外,仲有餐厅自家制冻饮同韩国啤酒。我就拣咗

饮品方面,可以加$12任饮。饮品包括一般汽水果汁外,仲有餐厅自家制冻饮同韩国啤酒。我就拣咗罐芒果味啤酒,冰冻、有汽、易入口得嚟又唔会好甜,几好饮。