2012-05-23
闲日夜晚既霞飞,并没有想像中既多人七点九去到完全唔使等位就入得呢度系要收茶钱的,不过奉上既茶却系平平无奇,有D淡口上网做过功课,叫左两个必食既灌汤牛肉馅饼同埋马兰头百页卷先上既系马兰头百页卷,其实就系将D腐皮包住D马兰头再卷埋一齐再洒上一D松子之类既野成个感觉几清新但未必个个都可以接受到马兰头o个种独特既味道但闻说马兰头有抗衰老同止咳等等既药效,呢个头盘亦不失为一个健康之选再来既系呢度既招牌菜灌汤牛肉馅饼,$30有三件由于对佢既多汁已经早有心理准备,所以一开始都净系细细啖咁咬,点知D汤汁真系点挡都挡住唔住虽然话系馅饼,但其实似生煎饱多D,个皮好脆,入面多肉汁,好食!招牌大排担担面所谓既大排就系一块好大既炸猪排,不过食落就认真麻麻,太干,太鞋个面底好食,有咬口,个汤底有D麻辣既味道,刚刚好下次会净系叫个担担面唔要猪排,价钱好似差4蚊最后有惊喜既反而系呢个雪里蕻莲藕炒年糕好少见到莲藕+年糕呢个组合,但系夹落又唔错,再加埋D雪菜同毛豆无得弹!个人认为霞飞既质素同翡翠差唔多~ 但系菜式种类多D,服务态度亦都好D,值得推介
七点九去到完全唔使等位就入得 呢度系要收茶钱的,不过奉上既茶却系平平无奇,有D淡口 上网做过功课,叫左两个必食既灌汤牛肉馅饼同埋马兰头百页卷 先上既系马兰头百页卷,其实就系将D腐皮包住D马兰头再卷埋一齐再洒上一D松子之类既野
成个感觉几清新但未必个个都可以接受到马兰头o个种独特既味道
但闻说马兰头有抗衰老同止咳等等既药效,呢个头盘亦不失为一个健康之选 再来既系呢度既招牌菜灌汤牛肉馅饼,$30有三件
虽然话系馅饼,但其实似生煎饱多D,个皮好脆,入面多肉汁,好食! 招牌大排担担面
个面底好食,有咬口,个汤底有D麻辣既味道,刚刚好
下次会净系叫个担担面唔要猪排,价钱好似差4蚊 最后有惊喜既反而系呢个雪里蕻莲藕炒年糕