2020-09-08 5596 浏览
今次介绍呢间绝对系食过咁多间之中最好食同最好服务嘅头几名!佢哋系铜锣湾嘅一间楼上cafe,除咗啡好饮,佢哋煮嘅食物都非常用心🥰 脑细上菜嘅时候会同顾客逐碟讲解菜式嘅特点,warm到小编以为自己系特别嘉宾🤪😋 慢煮安格斯封门柳伴薯蓉佐阿根廷青酱 $288呢个系一个set dinner,有埋前菜、餐汤、餐饮同埋甜品(下面再讲)。封门柳即系牛嘅横隔膜肌肉,特点系肉质比较鲜嫩同埋肉味较浓,食落去可以话系西冷同肉眼嘅合体。因为比较浓味,所以配埋比较清新又带有香草味嘅阿根廷青酱,就可以中和返😗 而伴碟嘅薯蓉都非常惊喜!话就话系薯蓉,其实入面有一嚿嚿软硬度适中嘅薯仔,感觉比较实在😌😋 48小时慢煮烟熏手撕猪温泉蛋扁意粉 $168慢煮咗嘅猪肉非常juicy,手撕猪味道有啲似优之X品嘅猪肉干🤣 手撕猪肉嘅鲜甜!加埋温泉蛋捞埋一齐食,食得出个意粉嘅层次!😋 前菜:慢煮鸡胸沙律要煮鸡胸煮得好食真系唔简单,佢哋同样系用慢煮嘅方法去处理呢嚿鸡胸,如果唔睇餐牌嘅话真系唔知呢嚿系鸡胸🤫 肉质竟然可以用鲜嫩去形容,加上佢哋用咗12种香料去烹调,食落有食中东餐嘅感觉。呢个系冷盘,加埋酸酸地嘅香醋汁沙律都几开胃,净系前菜

😋 慢煮安格斯封门柳伴薯蓉佐阿根廷青酱 $288

😋 48小时慢煮烟熏手撕猪温泉蛋扁意粉 $168

😋 前菜:慢煮鸡胸沙律
要煮鸡胸煮得好食真系唔简单,佢哋同样系用慢煮嘅方法去处理呢嚿鸡胸,如果唔睇餐牌嘅话真系唔知呢嚿系鸡胸🤫 肉质竟然可以用鲜嫩去形容,加上佢哋用咗12种香料去烹调,食落有食中东餐嘅感觉。呢个系冷盘,加埋酸酸地嘅香醋汁沙律都几开胃,净系前菜已经好食到哇一声😆

😋 餐汤:粟米忌廉汤
唔系话好大碗,份量适中,亦都唔太稀。汤入面有好多粟米蓉,几有咬口,甜甜哋唔错!

😋 餐饮:Hojicha Latte / Wabi Matcha Latte
拉花拉得靓嘅话真系会有好心情!两种茶嘅Latte都好浓茶味,算系饮过咁多之中最好饮嘅。如果真系要比较,就觉得Wabi Matcha Latte赢Hojicha Latte一个鹿鼻左右啦😎

😋 甜品:伯爵茶奶冻伴雪糕
嚟到最后,就快9点钟所以都要快快食😅 伯爵茶奶冻茶味好浓,跟埋嘅朱古力雪糕系朱古力brownie嘅味道~

Coffever仲有三款咖啡挂耳包卖,老细都会好细心咁逐款讲解同埋教吓冲挂耳包去方法,有兴趣扮文青嘅懒人都可以试吓呀~