2024-11-24
大围人气咖啡店 E For Egg,经常都好多人,今次同老公一早就去,lee度环境带日气简约风,上一层仲系传统榻榻米添,自成一角,好啱同朋友小聚倾偈,而且打卡一流。嚟到呢度一定要试佢哋嘅盒子吐司、茶渍饭、蛋糕同咖啡🤭🤭三重熔岩芝士烟肉滑蛋盒子吐司期间限定嘅咸点吐司,见到三重芝士够邪恶👿一定好味,盒子吐司外层酥脆唔会觉得干仲带有牛油香味,满泻嘅芝士加埋芝士烟肉滑蛋,味道浓厚,口感丰富。冬蟹三重奏茶渍丼 亦系期间限定,茶渍饭系日式料理系「日本家庭嘅家常菜」,饭面铺了满满嘅蟹肉、长脚蟹、蟹膏、蟹籽、蛋丝,蟹膏香浓,蟹肉鲜美,加埋蟹籽,口感丰富,加上米饭吸收左玄米茶嘅精华,非常清爽。「金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司」Lee个吐司系餐厅招牌之一,大大只炸软壳蟹视觉效果吸引,卖相又靓,打卡一流😍入面仲有三文鱼籽同埋滑蛋,加埋金莎咸蛋黄酱同蜜糖芥末酱滋味十足。我同老公拣左呢款圣诞限定「雪の豆腐巴斯克芝士蛋糕」,造型白雪雪,她有圣诞气氛,蛋糕有芝士香味,配上豆腐奶盖,味道温和,不会觉得腻E For Egg芝士奶盖招牌窝夫窝夫铺上鸡蛋形状奶盖,非常可爱,而且窝夫香脆,有蛋香味。开心果鲜奶咖啡(冻)咖
嚟到呢度一定要试佢哋嘅盒子吐司、茶渍饭、蛋糕同咖啡🤭🤭
三重熔岩芝士烟肉滑蛋盒子吐司
冬蟹三重奏茶渍丼
「金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司」
E For Egg芝士奶盖招牌窝夫
窝夫铺上鸡蛋形状奶盖,非常可爱,而且窝夫香脆,有蛋香味。
开心果鲜奶咖啡(冻)
咖啡有3层颜色好靓靓,本身已经有好香嘅炭焙味,同开心果味都好夹,鲜奶加豆腐又好滑,十分出色。
招牌奶盖咖啡(热)
喺咖啡上面淋上鸡蛋造型装饰奶盖,好可爱!入口咸咸又有酒香味。
竹炭黑芝麻鲜奶
淡凉嘅黑芝麻味道配合埋香甜嘅奶泡,十分幼滑好味。
羽衣甘蓝三文鱼子三文鱼沙律配意大利黑醋