2023-04-28
这是一间餐厅中的餐厅,位置非常隐蔽,喺女人街韩川餐厅楼上嘅其中一个阁楼位置,要入去间餐厅再上二楼阁楼, 名乎其实自成一角。餐厅座位不多装修亦十分简单,不过真心的是食物取胜👍 🔮烧鸡二人套餐 $198 🔸️杂菜南瓜汤以新鲜嘅蕃茄南瓜蔬菜等煮成南瓜浓汤, 🍅酸酸🎃甜甜亦带点creamy,都几开胃㗎呀! 原只烧鸡体积非常巨大,size好比平时喺烧腊档见到的原只白切鸡还要大,净系睇个鸡微微㶶的金黄色表面,都知道焗得好香脆,而且一上枱亦满满的烤鸡肉香,净系睇个样确实都觉得佢好惹味!食原只烧鸡嘅精粹,当然系用手撕啦,侍应会预备好胶手套俾客人,一撕开,哇!!🤩啲鸡汁不停咁样流出来,而且真系非常之香;整只鸡以自家烧汁和香料等腌过,非常入味,鸡髀鸡翼位置肉质嫩滑不再讲,连鸡胸的部份也是Juicy的,没有干柴之感,我同朋友两个搣吓搣下咁食,食得都好滋味过瘾呀! 烤鸡旁边亦都有翠玉瓜蕃茄萝卜洋葱等杂蔬菜,清新嘅蔬菜一定要点一点吼烤鸡嘅鸡汁来食,清新而不腻 烤鸡套餐还有两客饭和意粉,我哋都只系叫咗一客意粉,因为惊食唔晒唔想嘥嘢,烤鸡旁边都有好多即炸的薯条,食完只鸡同啲薯条其实都已经好饱地喇! 跟餐会包两杯特饮,
🔮烧鸡二人套餐 $198
🔸️杂菜南瓜汤
跟餐会包两杯特饮,我哋拣咗🔸️杂苺乳酸特饮 和🔸️石榴乳酸特饮,饮落好似韩式乳酸的味道,前者莓味酸甜后者石油味香😋
而家餐厅做紧优惠,凡惠顾都可以加$10 order 一只生蚝,(我地少少地食咗4只😆)价钱真的很经济实惠呀!这间餐厅朴朴实实,不做华丽的排场,反而着重食物的味道,果然名副其实平民扒房