2012-04-14
好耐无食,因为越嚟越唔掂,𠮶日返完通宵,一条友唔知食乜,又懒落街,于是再畀机会佢啦上网睇啲餐全部都赖住啲垃圾小食 (因为小弟掉多过食),于是决定外卖热线散叫我先叫「至好食」嘅蘑菇饭,新口味嘅日式咖喱饭,两件辣脆鸡上肶,两件烤鸡上肶食物送到后打开一睇,咦?畀咗两件烤鸡上肶加两件烤鸡下肶...OK算。哗...!点知啲鸡唔热不特止,熟到啲肉仲un过我啲皮,好似食橡胶咁,最后顶唔住草草咬中间比较嫩些少食完算数;其系超难食蘑菇饭已经系佢最好味嘅出品,点知啲饭嘅质感古怪,从未食过!点形容呢...似大陆旧米,一粒粒好硬又好散,但又无饭味,食落又唔似旧米煮,生米又唔系,唔识形容;总之好难食,两盒饭一样个日式咖喱饭仲只系咸咸哋,完全无日式咖喱香味或食味;从未食过如此难食嘅日式咖喱饭,劲差老实讲,呢餐我食到好似受紧难咁;系小弟从未食过咁难食嘅一餐,真心