今日去开荃湾西探朋友同佢个newborn baby🧑‍🍼, 5点几走时肚仔饿饿,索性揾间小店早啲食晚饭。记起个新手妈妈同事提过如心广场𠮶间越北唔错,就行过去试下。间舖头装修整洁明亮,有些少越南装饰,加上轻轻地放啲越南歌曲都有dd越南feel😄谂住当晚餐加上我肚仔真系饿饿,就放弃咗牛肉pho, 叫咗个$66海南鸡饭套餐。落order嘅时候剔咗走翼,上到嚟果然好正,系鸡髀同胸肉👍。下午茶谂住小份量,点知系一份正常餐,分量好足,有十零件鸡肉,味道唔错鸡肉有鸡味,油饭不过不失,3味酱料好足而且味道调教得好好。今日天气转有啲喉咙涸涸地,餐饮叫咗杯热咸桔水,饮落喉咙真系舒服啲。冇预计海南鸡饭咁大份,所以一早order咗个越南餐厅必叫小食-- 鲜虾米纸卷。😍啲虾🦐大只又鲜甜,入面啲檬粉爽口嫩滑,味道好宗😋。50蚊就有4大卷。一个字: 正!两个字: 推荐!🍽 餐厅: 越北牛肉粉 (荃湾)🏠 地址: 荃湾大河道98号如心广场二期2楼216号舖#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodp

🍽 餐厅: 越北牛肉粉 (荃湾)
🏠 地址: 荃湾大河道98号如心广场二期2楼216号舖

#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram #美食分享 #食好西 #美食写真 #hkig