2021-10-06 171 浏览
𠮶日喺沙田冇嘢做兜两兜发现咗呢间餐厅,因为我自己都几钟意食pho,所以就入去试吓。入面嘅环境就同普通餐厅冇乜分别,但见到侍应抹枱都尽责,真系抹干净晒先比我坐!👍🏻𠮶日就冇试套餐了因为惊食唔晒,就嗌左个面加杯嘢饮,嗌咗个越北综合牛肉汤粉(檬粉),加杯红豆冰,碗面有生牛肉片,牛腩,同埋牛丸,啲生牛肉片隔咗一阵之后就好快熟,所以唔使惊食生嘢!牛腩就普普通通,而牛丸就爽脆弹牙,但系就偏细粒。值得称赞嘅系个汤底,好有牛肉鲜味!食完碗面都忍唔住饮返两啖呀😋不过就略嫌粉嘅份量有啲少,唔知有冇得加底,如果有嘅话下次再去食就会加底!虽然呢个晏昼食咗$70左右,午餐来讲都算少贵,但整体来讲都系值得推介👍🏻

• 生牛肉汤河