2022-03-11 146 浏览
𝘆𝗼𝘂 𝗱𝗼𝗻'𝘁 𝗻𝗲𝗲𝗱 𝘁𝗼 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗲𝗹 𝗮𝗹𝗹 𝘁𝗵𝗲 𝘄𝗮𝘆 𝘁𝗼 𝘃𝗶𝗲𝘁𝗻𝗮𝗺 𝘁𝗼 𝗲𝗻𝗷𝗼𝘆 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝗳𝗼𝗼𝗱, 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗻𝗲𝘄𝗹𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲𝗱 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻 𝘃𝗶𝗲𝘁𝗻𝗮𝗺𝗲𝘀𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗶𝗻 𝗰𝗮𝘂𝘀𝗲𝘄𝗮𝘆 𝗯𝗮𝘆 𝘄𝗶𝗹𝗹 𝘀𝗽𝗼𝗶𝗹 𝘆𝗼𝘂 𝗳𝗼𝗿 𝗰𝗵𝗼𝗶𝗰𝗲𝘀!😍 𝗺𝘆 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲 𝘄𝗼𝘂𝗹𝗱 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗯𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗯𝗮𝗻𝗵 𝗺𝗶 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝘁𝗮𝗿𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱⭐️ 𝗻𝗼𝘁 𝗼𝗻𝗹𝘆 𝘁𝗵𝗲 𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗺𝗮𝘇𝗶𝗻𝗴, 𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗹𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗮𝗺𝗯𝗶𝗮𝗻𝗰𝗲!.铜锣湾新开越南菜餐厅有两层楼高,2楼仲有个灯笼打卡位同手绘墙,钟意影靓相嘅唔好错过~ 不过唔好以为 @lua.hk 得个样,听讲所有食物嘅原材料都系由越南运过嚟香港,再由越南厨师主理,系我近期食过最有惊喜嘅餐厅✨ 鹌鹑蛋外层裹上绿糯米再炸至金黄色,配餐厅特制嘅热情果酱香辣开胃,味道好特别亦都唔会喺出面食到,另一个前菜试咗凉拌小杨桃,牛筋牛腩用秘制酱汁炆到软稔入味,配埋越南小杨桃同薄荷酸酸甜
铜锣湾新开越南菜餐厅有两层楼高,2楼仲有个灯笼打卡位同手绘墙,钟意影靓相嘅唔好错过~ 不过唔好以为 @lua.hk 得个样,听讲所有食物嘅原材料都系由越南运过嚟香港,再由越南厨师主理,系我近期食过最有惊喜嘅餐厅✨ 鹌鹑蛋外层裹上绿糯米再炸至金黄色,配餐厅特制嘅热情果酱香辣开胃,味道好特别亦都唔会喺出面食到,另一个前菜试咗凉拌小杨桃,牛筋牛腩用秘制酱汁炆到软稔入味,配埋越南小杨桃同薄荷酸酸甜甜咁味道好丰富,觉得太浓味仲可以夹埋虾片食添!晏昼去有几款套餐,越南法包劲足料有扎肉又有肉松,肝酱绝对系个包嘅亮点,加30蚊配落叶菜牛肉卷包檬粉,点埋有粒粒花生嘅沙嗲酱食到停唔到口🤤 另外粉包即叫即蒸,包住猪肉碎、萝白条同木耳丝超爆馅,仲跟埋扎肉、越南猪肉丸同腌肉片,整体嚟讲超级推荐,趁多人去之前快啲去食!😍
落叶菜牛肉卷包檬粉
双牛凉拌越南小杨桃