2025-01-23 31 浏览
今日同朋友去咗一间好有特色嘅越南餐厅,环境非常之富有越南嘅色彩,而且食物相当之色香味俱全,打卡影相都系一个好地方,餐厅非常之整洁干净。我今日叫咗椰汁叻沙烩青口伴炸油条,油条新鲜炸气,特别好味,好松脆,青口好肥美新鲜,而且满满嘅白汁,配搭非常之好。还有这个生牛肉汤河河粉,汤底是牛肉汤底,浓浓的牛肉味还有甜甜的,实在太好味了,河粉爽滑爽口,加埋汤一齐食用,个感觉实在太丰富了,生牛肉切得刚刚好口感非常好,而且入口有口感同容易咬开,再加上佢嘅配菜实在太好啦,甜品越式芋圆椰汁冻,下一只好可爱嘅兔仔,用椰奶去做嘅,实在系大满足,又可爱,仲有一啲配料,有红豆士多啤梨西米同芒果,配搭埋呢一个芋圆同椰汁奶冻,实在系味道层次感丰富,而且好香嘅椰奶味,简直系大满足,全部食物实物如图,我10分推荐这间餐厅。仲有有个Sparkling Water 我最钟意饮。服务方面,非常之有礼貌,有细心体贴,我好满意交通方便,喺地铁站旁边,非常之方便又有的士站同小巴上落客位。Chill Vietnam Cuisine and Bar 地址: 荔枝角长义街9号D2 Place ONE3楼301号舖@chill_vietnamc

仲有有个Sparkling Water 我最钟意饮。

服务方面,非常之有礼貌,有细心体贴,我好满意

Chill Vietnam Cuisine and Bar

@chill_vietnamcuisine_bar

#ChillVietnamCuisineandBar #D2Place美食 #Vietnam #荔枝角 #荔枝角美食 #长沙湾 #长沙湾美食 #越式 #越南菜