2022-06-09 1329 浏览
我唔知道越南菜有啲乜嘢咁吸引或者好食,我系唔识欣赏或者佢整得几好啊点样啊我都唔知道究竟点为之好食,因为我觉得越南嘢啲味道好淡唔突出,要点鱼露先有味,我真系唔识。见佢有位洗等,就去食午市套餐,汇丰卡有优惠,头盘,前菜,汤粉同甜品,嘢食卖相好靓,分量都好够,只烤鸡都好味嘅,啲肉唔干同柴,但系就无惹味𠮶种感觉,嘅个虾沙律啲菜好唔新鲜,好残旧,变晒色,虾肉好干,应该摆咗好耐,抽干晒水,另外香茅猪肉檬粉,猪肉好食,但檬粉好干又系摆咗好耐咁,真唔知,另外两碗汤粉系好味,啲汤好香,原来最有惊喜就系个甜品,斑兰糕好好食,微微清香清甜,烟烟韧靭,仲暖笠笠,咖啡奶冻又系好正,唔会好甜,淡淡清香咖啡味,清甜口味,佢啲甜品个甜度控制得好好。

烧鸡
虾沙律    香茅猪肉檬