2025-02-22 0 浏览
土瓜湾真系好多好野食,如果食越南菜,我就一定黎呢间。星期六 lunch time,等2张台就入每次带新朋友黎食呢间,我都会推介呢个猪排捞檬每次都唔会失望,因为有一大块连骨猪排,入味得黎质地又好,唔会比松肉粉整到稔哂,檬粉量充足又爽口,个汁仲跟咗两粒肉丸。呢一大碟每次都令我吃得很满足第一次试呢个烤猪肉法包,好有惊喜,法包热烘烘够香脆,入面既𩠌都好足料,配埋酸萝卜丝,唔会食到干争争越式春卷又系好足料,皮脆又唔会过厚,味道调教得刚刚好食咁多油腻野,衬番个牛油果沙律平衡一下,呢个沙律份量唔少,瓜菜都新鲜,配埋虾片食都好唔错唯一要挑剔既系店舖地方唔大,每枱都坐得背贴背,出入要小心,而且人流好多,唔可以慢慢坐低倾计慢慢食。呢度都有好多特式饮品,但大部份都系冻饮,所以冬天就唔试啦!迟d暖番d再黎食,一定要饮番杯野衬下d美食总结,呢间一定有下次
土瓜湾真系好多好野食,如果食越南菜,我就一定黎呢间。

星期六 lunch time,等2张台就入

每次带新朋友黎食呢间,我都会推介呢个猪排捞檬

越式春卷又系好足料,皮脆又唔会过厚,味道调教得刚刚好

总结,呢间一定有下次