2016-03-03 1474 浏览
食越南野呀我都可以话系非常有经验,当年系越南公干啦日都食唔同嘅越南食品,返左黎香港之后成日都忍唔住要去食下越南野,但唔系每一间都带到比我真正嘅越南风味。女朋友话揾到间好嘢,要带我去试一试试一试是否真的好像胡志明市。 原来品越呢就唔系传统嘅越南餐厅,而系糅合咗新派东南亚料理各国风格嘅新派餐厅。我哋叫咗碟串烧,沙嗲酱嘅味道唔太咸甜甜地好开胃,食多几转都唔怕滞。 食越南野呀唔识越南鸡翼就等于你唔识食,我哋当然要试一试佢啦。牛油鸡翼好意做得唔好,因为要用好多好多油先至可以整得出干身嘅牛油鸡翼。呢度嘅牛油鸡翼恰到好处,加埋蒜蓉调味牛油有香,一客四只真系好想自己一个食晒佢,可惜女朋友都争住食但又想试吓其他嘢,所以都系忍住先! 我哋仲叫咗个吞拿鱼木瓜沙律,呢个配搭我可以讲系史无前例,前所未见,非常创新。吞拿鱼微微烧过,配上带啲泰式风情嘅青木瓜沙律,既酸既甜又有啲辣,味道非常有层次而口感亦都带俾你一个多元化嘅享受!
2015-11-19