2021-07-19 3085 浏览
越南野系香港真系食唔少😅 但系讲到有正宗越南风味既一定非越发莫属😜 见到佢未开铺已经一条长龙就知道佢既厉害💕讲唔出越南味系边度黎 不过调味等Detail位就试得出越南既精髓😂⭐️ 招牌牛柳牛丸粉 🐮先饮一口汤好清澈🍲唔同外面比较咸既汤底 牛柳系半生熟🥩 渌到半熟既口感好嫩滑😋 整体牛味唔算特别重 但感觉好地道🌇⭐️ 烧猪肉丸捞檬 🧆猪肉丸辣辣地脆脆地🌶 好似夜市食到既味道😚特别加上酸萝卜有种越式口味 鱼露调味点到即止很清爽🌱⭐️ 奥巴马粉 🍖好似系奥巴马都钟意食既呢款炭烤猪肉粉🤪 烤过既猪肉好香脆😝带点焦糖香 配上酸酸甜甜既蔬菜汤🥬竟然唔会唔夹 仲好开胃❤️ 檬粉特别分好一株一株 方便点汤食 确保面同汤底既完美比例 好有心思⭐️ 越南法式三文治 🥪馅料主要有扎肉同其他蔬菜🌭 用左越南常见既肝酱黎调味 味道不错可惜馅料可以再丰富D😅CP值不高⭐️ 越南热情果梳打 🥂饮完好怀念系越南叹系沙滩晒太阳既日子🏖️ 热情果偏酸仲食到一粒粒热情果籽😍 好有夏日风情☀️ 炎炎夏日加上薄荷十分消暑

⭐️ 招牌牛柳牛丸粉 🐮
烧猪肉丸捞檬