2022-06-14 77 浏览
黎到深水埗,食啲乜野好🤣天气咁闷热就想食啲清爽啲嘅嘢,经过挑选之后就拣咗一间越南嘢🤪网上都有好多人话呢间嘢系有由越南人打理,要食就梗系食正宗㗎啦😎我哋一去到咁当然系嗌一个生牛肉汤河啦,因为一讲起生牛肉汤河大家自不然就联想到越南菜🤣然后睇咗一阵Menu都未拣到就食啲咩好,老板娘就介绍我哋食墨鱼饼😋佢话个墨鱼饼好好味,咁当然系要试吓龙与凤啦,然后再加左一个猪颈肉小食😁碗生牛肉汤河上到嚟就闻到好香嘅牛肉汤底味😛饮咗啖汤,的确好清甜,加上有青柠同辣椒,真系好开胃;然后个墨鱼饼捞檬上到嚟见到啲墨鱼饼热辣辣,试咗一啖好弹牙好爽口😌然后每咬一啖都有食到墨鱼,个口感真系好正,超推荐!👍🏻最后个猪颈肉都OK,烧到好香口,下次一定会再嚟试吓其他嘅菜式。越式越好味 (深水埗)深水埗元州街131-133号龙凤大厦地舖
黎到深水埗,食啲乜野好🤣

越式越好味 (深水埗)
深水埗元州街131-133号龙凤大厦地舖