2023-05-10 567 浏览
今日早左5:30收工, 谂住食个early dinner😆同事介绍公司附近依间越南菜个tea set 去到六点, 今日就target 左佢喇!店舖装修都几有越南风情,店舖啲店员系用越南话沟通,仲播埋啲越南文既歌,都有一刻置身越南既感觉。Tea set 叫左北宁香矛鸡翼汤河- 汤头清甜, 河粉顺滑,鸡翼微微㶶边香脆惹味金不换肉碎煎蛋饭- 肉碎有好香既金不换味,下饭一流,仲有煎蛋配甜豉油😋大勒札肉米纸卷- 米纸卷发挥左佢最重要既作用- 点佢个酸汁,因为佢个酸汁调得好好味!下次要覆桌捞檬大大个椰青- 消暑解渴重点既重点系佢食物既份量唔会因为茶餐而减少, 系 超。大。份! 以下午茶价做early dinner /外卖当晚餐岩晒!

Tea set 叫左

大大个椰青- 消暑解渴