今次呢一間經常行過都未試過見到佢荃灣又有,旺角又有 (沙田都有)喺旺角嗰度曾經想入去食 但係未有機會今次喺荃灣廣場行完街 有啲肚餓 決定入去試吓第一感覺一入去已經聽到有越南歌非常地道 reception位靚女扎住兩條鬢邊 都好有越南感覺 第一印象好似唔錯坐低叫嘢食嘅時候 靚女見我哋睇咗5分鐘都未有心水 好主動走過來同我哋介紹佢話海南雞飯係佢哋嘅招牌 好多客人都好鍾意食🩷🩷🩷🩷👍🏻我哋聽佢講叫咗一個試吓 果然真係超級好味重點講多次 真係超級好味佢啲雞件斬得好細 啱晒我呢啲對食有要求但係又懶 唔鍾意大大嚿,要自己再切細啲嘅人食佢嘅雞油飯(黃飯)好夠味道配上甜酸檬粉汁 甜豉油膏醬 真係冇得輸👍🏻😋另外,佢都有推介兩個面⭐️⭐️分別係生牛生蝦椰汁酸湯湯濛靚女話個汁唔會太酸 係佢哋獨家調校嘅另一個叫做鎮店四鳥濛粉😉都係椰汁酸湯底(有四款唔同雞肉):雞脆皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞其實聽落都幾吸引,可惜我哋兩個行完街都好肚餓 兩個都想食飯🤭最後,我揀咗:火炙香茅燒汁薄燒牛白飯講真呢個飯都唔錯嘅 只係我唔太習慣食生牛肉略嫌佢燒得唔夠熟 但其實佢都熟咗七成另外燒汁可以再加多啲,就會再好味啲啦😋😂因為我自己好
今次呢一間經常行過都未試過
見到佢荃灣又有,旺角又有 (沙田都有)
喺旺角嗰度曾經想入去食 但係未有機會
今次喺荃灣廣場行完街 有啲肚餓 決定入去試吓

第一感覺一入去已經聽到有越南歌

佢話海南雞飯係佢哋嘅招牌 好多客人都好鍾意食🩷🩷🩷🩷👍🏻

我哋聽佢講叫咗一個試吓 果然真係超級好味
重點講多次 真係超級好味
佢啲雞件斬得好細 啱晒我呢啲對食有要求
但係又懶 唔鍾意大大嚿,要自己再切細啲嘅人食
佢嘅雞油飯(黃飯)好夠味道
配上甜酸檬粉汁 甜豉油膏醬 真係冇得輸👍🏻😋

另外,佢都有推介兩個面⭐️⭐️
分別係生牛生蝦椰汁酸湯湯濛
靚女話個汁唔會太酸 係佢哋獨家調校嘅

另一個叫做鎮店四鳥濛粉😉
都係椰汁酸湯底(有四款唔同雞肉):
雞脆皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞

最後,我揀咗:火炙香茅燒汁薄燒牛白飯

講真呢個飯都唔錯嘅 只係我唔太習慣食生牛肉
略嫌佢燒得唔夠熟 但其實佢都熟咗七成
另外燒汁可以再加多啲,就會再好味啲啦😋😂
因為我自己好鍾意食海膽,所以見到有個海膽檬紙卷都好奇試一下
可惜佢個海膽係越南海膽 恕我唔係好識欣賞
我都係鍾意日式/西式海膽多啲
另外都點咗個泰式鳳爪沙律 拼 脆蛋魚柳
佢個泰式鳳爪係黑糖鳳爪 都幾特別
頭頭一兩隻好好食,因為好開胃
但之後食落 會比較酸啲 ☺️

最後叫咗兩杯嘢飲一杯係是日餐飲椰汁冰