2019-07-17 40 浏览
香港嘅越南餐厅唔算好多,有啲好出名但价钱贵得嚟又唔正宗。终于难得俾我揾到间价钱同食物质素成正比而地点又方便就脚嘅越南餐厅!环境非常舒适好坐,播放啲越南音乐,又有啲越式布置~估唔到呢度供应嘅越南嘢食款式都好多下最中意就系同朋友分享,可以试多啲唔同嘅嘢!一睇到呢页张相条鱼就被吸引结果无令我失望!同张相一样㗎!盐烧乌头个卖相好浮夸!唔好以为咁多盐喺上面会好咸,净系有青柠嘅酸味同小小咸味,而且因为个底有啲香叶同餣料,所以特别香!第一次食呢个煮法嘅乌头鱼,比起一般食嘅蒸煮更不错餐牌仲有好多其他唔同嘅典型越式汤粉任君选择主菜我食咗个虾头膏炒饭!大大碟好多虾虾~特别想推介以下呢个烧鱿鱼筒!我会比满分!啲酱汁酸酸辣辣又有少少甜味,成条原只鱿鱼上,好烟韧,不过都好易切!我不嬲都好钟意食鱿鱼丝,呢个真系好好好好食啊远远above average 呢!仲有四件春卷,用生菜包住嚟食好清新啲料好实在饮品都好高质,鲜榨果汁!我叫咗左边个杯菠萝汁,同行朋友叫咗右边𠮶杯萝卜汁,两杯都好新鲜好好饮,好似直接食紧蔬果一样(我试咗一啖朋友个杯,其实我麻麻哋萝卜,所以我觉得呢个要钟意食萝卜嘅朋友会啱啲,因为萝卜味好重)而且喺

环境非常舒适好坐,播放啲越南音乐,又有啲越式布置~

估唔到呢度供应嘅越南嘢食款式都好多下
最中意就系同朋友分享,可以试多啲唔同嘅嘢!

一睇到呢页张相条鱼就被吸引
结果无令我失望!同张相一样㗎!

盐烧乌头

第一次食呢个煮法嘅乌头鱼,比起一般食嘅蒸煮更不错

餐牌仲有好多其他唔同嘅典型越式汤粉任君选择
主菜我食咗个虾头膏炒饭!大大碟好多虾虾~

特别想推介以下呢个烧鱿鱼筒!我会比满分!
烧鱿鱼筒

我不嬲都好钟意食鱿鱼丝,呢个真系好好好好食啊
远远above average 呢!

仲有四件春卷,用生菜包住嚟食好清新

啲料好实在

而且喺其他餐厅比较少饮到~~

见到隔离枱叫𠮶啲嘢食都睇落好好食,下次再嚟试吓先
烧鱿鱼筒