2025-02-07
今晚同朋友去咗荃湾绿杨坊食晚饭,朋友话锦丽好食,咁就去试吓啦。叫咗四样嘢加两杯饮品,真系全部都唔错!*马拉盏酱菜心* 🥬:呢道菜心真系好惹味,马拉盏酱味道浓郁,仲有少少辣,非常开胃,菜心鲜嫩爽口。*金丝网虾春卷* 🦐:春卷外层酥脆,内馅系鲜美嘅虾肉同其他材料,每一啖都好好食。*越式蟹湴肉饼蕃茄汤檬粉* 🍜:汤檬粉汤底浓郁,蟹湴肉饼味道鲜美,蕃茄嘅酸味中和咗汤嘅浓郁,成个汤檬粉口感非常丰富。*牛腩萝卜锅* 🍲:呢个锅真系一流,牛腩煮得好入味,萝卜吸收咗牛腩嘅香味,成个锅汤底浓郁,好正!*班兰生姜茶(热)* 🍵:班兰味同生姜味非常配合,茶味道清新,暖身效果一流。*香茅牛蒡椰子茶(热)* 🍵:呢个茶嘅香茅同椰子味道浓郁,牛蒡嘅香气亦都好突出,成个茶饮感觉非常特别。总括嚟讲,锦丽真系唔错,每一道菜都好有水准,味道出色,加上服务态度好,真系值得推荐俾大家!