2024-02-01 31 浏览
🔹️Chill Vietnam Cuisine and Bar🔹️荔枝角D2 PLACE 系有扭蛋同文创精品较多既地方,会系到寻到宝😚 亦有多间特式餐厅进驻Chill Vietnam Cuisine and Bar 就系主打Fusion菜式既越式餐厅,餐厅外观都好打卡,环境气氛都好舒服🥢河内蒸粉卷 ($58)原来好多越南人以这道北越美食做早餐把米糊蒸制成薄皮,放入碎肉冬菇粉卷表面加上干蒜及香葱作点缀,好靓🥢烟三文鱼伴鱼子米纸卷 ($88)烟靭既米纸,包著色彩缤纷既食材烟三文鱼、鱼子及蔬菜,咸甜清新既感觉🥢烧牛柳冻檬 ($78)朋友特别大赞呢道菜式👍牛柳唔会烧得过靭,仲要大大块😜冻檬有清新酸香酱汁作调味,特别开胃🥢椰汁叻沙叶烩青口伴炸油条 ($128)油炸鬼好型咁吊起,卖相已经好打卡餐厅好贴心附上胶手套及小剪刀 整体好有仪式感用小剪刀剪下油炸鬼那酥脆既声音 好正😍青口好鲜甜,叻沙汁满满椰香味用黎点油炸鬼食,别有一翻风味🍰越式提拉米苏 ($58)自己好喜欢食提拉米苏越式呢款既咖啡味比较重饼干条都充分浸满咖啡,外层软淋内层脆口伴随著绵密既cream,食落真系好正

🥢河内蒸粉卷 ($58)
原来好多越南人以这道北越美食做早餐
把米糊蒸制成薄皮,放入碎肉冬菇
粉卷表面加上干蒜及香葱作点缀,好靓

🥢烟三文鱼伴鱼子米纸卷 ($88)
烟靭既米纸,包著色彩缤纷既食材
烟三文鱼、鱼子及蔬菜,咸甜清新既感觉

🥢烧牛柳冻檬 ($78)
朋友特别大赞呢道菜式👍
牛柳唔会烧得过靭,仲要大大块😜
冻檬有清新酸香酱汁作调味,特别开胃

🥢椰汁叻沙叶烩青口伴炸油条 ($128)
油炸鬼好型咁吊起,卖相已经好打卡
餐厅好贴心附上胶手套及小剪刀 整体好有仪式感
用小剪刀剪下油炸鬼那酥脆既声音 好正😍
青口好鲜甜,叻沙汁满满椰香味
用黎点油炸鬼食,别有一翻风味

🍰越式提拉米苏 ($58)
自己好喜欢食提拉米苏
越式呢款既咖啡味比较重
饼干条都充分浸满咖啡,外层软淋内层脆口
伴随著绵密既cream,食落真系好正