2018-04-18 1655 浏览
礼拜六同MR.C行过呢边,讲咗好耐话要试下,见唔洗排队,就入去啦!每次试一间新越南餐厅,一定要试佢既越南粉,先知佢够唔够正宗。所以我同MR.C都一人一碗生牛肉金边粉。生牛肉金边粉 $64 (叫咗两碗,一碗走青一碗正常)我哋两个都觉得呢碗粉,粉既分量多得很。我就食极都食唔晒。但系牛肉既分量/质量就比较逊色。每块牛肉比较簿同细块。冇乜口感。牛肉汤感觉都唔系肴咗好耐𠮶种汤底。。另外返到屋企夜晚都比较口渴,可能多味精。越式特选细拼盘 $88 - 春卷,鸡翼,蒸粉包好笑既系,落单个时,我同MR.C仲响都谂,3选2,边款小食好呢?但原来系3样都有架! $88有3款,好抵喔!春卷- 味道同我想象有出入。里面系好似有萝卜丝?唔太清楚。但系胜在够新鲜。热辣辣!配鱼露,开胃!鸡翼- 比较瘦,都够热。但系唔够肥美。蒸粉包 - 又系同我想象有出入。里面有虾!蒜蓉炒贵妃苗 $73本身Mr. C唔知咩系贵妃苗,个好有礼貌既女侍应就话有啲似芽菜。不过我知道我食过,OK既。所以就俾MR.C试下啦。炒得都唔错。我觉得呢间越南餐厅近近地屋企都可以接受,而且价钱比较大众。但系如果真系想要啲正宗啲既越南粉,我谂都系要去返铜锣

生牛肉金边粉 $64 (叫咗两碗,一碗走青一碗正常)
生牛肉金边粉
生牛肉金边粉
越式特选细拼盘 $88 - 春卷,鸡翼,蒸粉包
越式特选细拼盘 - 春卷,鸡翼,蒸粉包
鸡翼- 比较瘦,都够热。但系唔够肥美。
蒸粉包 - 又系同我想象有出入。里面有虾!

蒜蓉炒贵妃苗 $73

蒜蓉炒贵妃苗

我觉得呢间越南餐厅近近地屋企都可以接受,而且价钱比较大众。但系如果真系想要啲正宗啲既越南粉,我谂都系要去返铜锣湾...