2023-09-26
小店位于深水埗,主打多款口味同配菜嘅汤粉,以火车头日本A5和牛汤粉为招牌菜,仲有比较fusion嘅海鲜面食选择!除此之外亦提供特色又地道嘅越南小食同饮品,外卖仲有优惠价添,价钱十分亲民,绝对值得到访!主食方面叫咗个香茅鸡扒汤粉,店员推介金边粉软硬度适中,滑溜又挂汁,汤底清甜,饮完都唔会觉得口渴,鸡扒大大块,嫩滑唔嚡口,几有惊喜😜 菜有两款,各有千秋,个人喜欢和牛汤底,蔬菜鲜甜可口,营养丰富又好味!小食款式众多,大部份都系三件为一份,而且件件份量都唔少,性价比高!春卷有两款,米网同米纸,前者更香脆同薄身,馅料满满,食落好满足~ 另一款必点嘅系蔗虾,出面比较罕有,肉质弹牙,啖啖香甜虾肉,正😌其他炸物同样出色,鸡翼有两大只,外脆内嫩,散发著浓浓嘅蒜香牛油香味,但相对地贵、吉列虾球酥脆可口,配上芝士都几match、作为芝士控嘅会推炸芝士,一口一粒好过瘾🧀️ 宵夜时段去到full晒,呢间果然有啲料到~