2008-09-17
九月七日, 又遇上星期日喺梅窝, 晏就一家四口出街食饭,所以又嚟噃呢间《津津食店》, 可以食噃只有星期日或假期先供应既特式汤檬嘛~上次食咗鲜茄蟹檬, 今次食咗辣既「越式顺化辣鸡檬」先!份量真系几多, 虽然啲鸡肉嚡咗少少, 啲猪红又怪怪哋咁 (我谂系粉开既),但个汤底真系几正, $27 咁大碗, 都算抵食呀!妈子今次就食咗个烧鸭饭配冻奶茶 (唔记得 $30 定 $35), 又好似几正几大份咁㖞~而老豆就食鱼蛋米, 咁多料, 都系 $20, 算系咁啦!!本来啲鱼蛋冇货架, 但落单时啱啱返到, 有得食啦!仲有细佬话之前喺屋企食咗个面, 唔肚饿, 所以叫咗个炸春卷一齐食㖞~一碟有六件 (唔记得 $30 定 $35) , 虽然真系几好食, 即叫即炸, 但想食既朋友记得要一早落单, 因为真系两次食都等好耐好耐先上菜!!细佬仲叫咗支冻玻璃樽装好立克, 最后埋单 $132, 都算系咁啦~~ 更详细资料及图片请看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=10681
上次食咗鲜茄蟹檬, 今次食咗辣既「越式顺化辣鸡檬」先!
但个汤底真系几正, $27 咁大碗, 都算抵食呀!
而老豆就食鱼蛋米, 咁多料, 都系 $20, 算系咁啦!!
本来啲鱼蛋冇货架, 但落单时啱啱返到, 有得食啦!