2018-07-30 752 浏览
同好姊妹庆祝生日, 今次大家都好有兴趣试下品越,所以我提早几日已经响openrice度订位了! 我哋两个女仔拣咗二人套餐, 再加多碟蔗虾, 但系其实二人餐嘅份量都相当之大,包括有胡麻鸡丝扎肉沙律,鲜虾番茄蟹肉肉丸汤,越南小食拼盘, 扎肉两件,粉卷一件,春卷一条,虾饼四片) 主菜有蒜蓉牛油焗比目鱼配酸辣无骨凤爪,还有一个菠萝海鲜炒饭,两杯饮品, 而套餐入面本身系包括甜品嘅, 但系我哋当日冇留意到, 店员亦冇主动送上甜品, 所以就试唔到佢哋个甜品了!讲下食物方面:胡麻鸡丝扎肉沙律, 酸酸地味道几清新配埋鸡丝扎肉有咬口,好味!鲜虾番茄蟹肉肉丸汤, 汤有浓浓嘅鲜虾味道, 感觉唔错!越南小食拼盘, 最钟意食佢嘅虾饼, 春卷味道普通, 扎肉爽口!蒜蓉牛油焗比目鱼配酸辣无骨凤爪, 比目鱼多汁鲜甜, 酸辣无骨凤爪够开胃!菠萝海鲜炒饭, 呢个比较麻麻地, 炒饭质地太湿, 味道亦都冇乜特别!蔗虾, 一碟有四只蔗虾中间铺满沙律,蔗虾我都好钟意食,但系佢嘅感觉同虾饼好相似! 如果叫咗虾饼就唔使再叫遮虾了!这间越南餐厅坐嘅位置都算舒适, 店员亦都亲切有礼貌, 只系没有提示客人还有甜品未上, 服务唔够主动。

讲下食物方面:

鲜虾番茄蟹肉肉丸汤, 汤有浓浓嘅鲜虾味道, 感觉唔错!

胡麻鸡丝扎肉沙律

越南小食拼盘