2018-08-16 2105 浏览
好耐无食过越南野,于是Lunch就同朋友来到就近的BEP Vietnamese Kitchen 同试下呢度的越南野。我地见个2-Course Set Lunch的价钱同散叫的价钱差唔多但仲有得送一个starter,于是唔洗想我地就每人叫左一个set。我叫的系2-Course Set Lunch入面的starter脆皮云吞虾,同mains的镬仔牛柳粒饭。首先最令我惊喜系脆皮云吞虾,第一淡咬落去就feel到脆皮好爽脆,加埋鲜甜厚肉的云吞虾,真系一试难忘,我的friend试左淡都忍唔住想同我交换来食。到个main,第一样要试的紧系d牛柳粒,本身我系无咩期待,但无想过d牛柳粒可以咁juicy咁fresh。就可以将一块高级牛肉切成好多粒粒咁,所以食每一粒都系享受,但系饭同果d菜就真系无咩特别,呢个菜只可以算系有高级的牛柳粒配普通的饭。我的friend叫的set lunch入面starter系牛肉丸汤, main系鸡丝粉,首先牛肉丸汤无咩特别,牛肉丸无话特别有口感,鸡丝粉系比其他餐厅的都要好,配料同汁都做到越南的风味。

2018-08-15