2023-12-10
Lúa🏮之前同朋友去铜锣湾行街,经过见到一间好有特色嘅越南餐厅,挂满好多灯笼,装修好有越南特色,今日趁放假就特登过嚟铜锣湾试一试呢一间餐厅,既可以满足我打卡嘅意欲,又可以品尝真正嘅越南风味!💯💯🤟🏻首先就当然系同朋友一人一个主食啦,芽庄红烧鸡扒饭配特色鸡丝沙律🐔(小辣🌶️)$128 同埋 生牛肉杂锦汤檬🐮 $119! 无论系饭定系檬粉,呢间餐厅都真系好似喺越南搬过嚟咁,加埋呢度嘅环境真系好似置身越南食饭咁呀!小食方面同朋友就拣咗自家制猪肉丸汤🐽(6粒) $40 同埋 猪肉春卷🐷(4条)$42 !个人觉得猪肉春卷,$42有四条性价比都几高,外脆内软作为小食唔错!而朋友就特别钟意呢度嘅猪肉丸,觉得佢真系肉丸有肉丸味,冇咩大期望之下觉得超有惊喜!🥰🥰认真觉得嚟到呢一间餐厅大家一定要食甜品,佢哋嘅甜品绝对唔输蚀比一般嘅甜品舖啊!原只芒果牛角窝夫配自家制椰子雪糕 🥭🥥🍦$118 同埋D24榴梿芭菲配荔枝雪糕 $98,两个甜品都好好食,其中榴梿芭菲呢个特别推介,$98就食到榴梿味嘅product认真唔贵,而且榴梿味都好足,性价比极高!😋😋