放假约朋友食Lunch,朋友临时要喺兰桂芳做野,咁我地就约咗喺中环等。终于等到朋友喺公司落黎,但两个人都漫无目的唔知食咩好,经过见到蔡澜越南粉竟然无人排队,就同朋友提议去食。入到去先知有两层,我地就座咗喺上层,佢地嘅餐牌其实系一张点菜纸,因为我同朋友打对咁坐,而隔离枱又无人,为咗方便睇就一人一张(同时我都同朋友讲,你睇完就用同一张点菜纸点),隔咗一阵有个职员拎水黎比我地,见到我地睇紧两张就话我叫我地点埋同一张,然后就好无礼貌咁抢走咗我朋友𠮶张放返喺隔离枱,超无礼貌!如果出面无落雨又或者我地有遮,我地一定走人!焗住喺到食就求求其其叫咗一碗和牛汤河粉,一碗生牛肉汤河粉及虾酱炒通芯菜。等咗一阵野食送到,汤河例牌要饮啖汤先,好普通嘅牛骨汤,无惊喜,差不多两旧水嘅和牛汤河粉,和牛好普通,通菜就好咸名人开嘅食店,试一次就够!埋单$407

名人开嘅食店,试一次就够!埋单$407
2019-06-04
$203.5 (下午茶)