2023-03-05 418 浏览
嚟到旺角继续试新嘢,继续寻找好西,周围行吓之后喺到亦都有啲唔错嘅餐厅,当中以越南嘢都几受欢迎,😝而且有啲屹立左睇嚟都一段时间仍然都有唔少捧场客,就知道质素相对都唔错。就例如呢一间越风味地道越南料理应该系越食越风味🤭鲜虾米纸卷— 🦐食越南嘢,通常头盘小食都会包括米纸卷,清凉嘅感觉非常特别,里面就包左越式粉丝,青瓜丝,薄荷叶同埋原只大虾,🦐非常健康嘅配搭,汁嘅话就点返越式经典甜酸酱, 外皮烟烟韧韧包住大大分嘅配料,性价比高又抵食🦐咖喱软壳蟹煲— 🦀越南嘢除咗粉面饭经典之外,煲亦都系不可或缺嘅一部份。🍲咁多款,我自己会比较钟意咖喱软壳蟹,🍲咖喱汁份量多可以叫碗饭,甚至捞檬都可以同咖喱完美配合到,呢一度嘅咖喱相对来讲比较温和啲,🍲倾向水润度高少少就唔似港式咖喱追求浓郁嘅感觉,咁就可以唔会破坏咗软壳蟹嘅味道,🍲一个煲里面就有一大只,甚至接近两只嘅软壳蟹,份量亦都唔少,而且可以见到软壳蟹嘅蟹盖仍然充满大量嘅膏,🍲喺蟹钳部份轻轻一咬亦都会露出白雪雪嘅蟹肉,配合埋比较清新嘅咖喱,咁就有双重嘅滋味🍲三色冰— 🍹最后亦都唔少得越式嘅特饮,椰汁冰系列,亦都系高度推介,真材实料百分百味道,椰味香浓。 🍹而里面

咖喱软壳蟹煲

三色冰— 🍹最后亦都唔少得越式嘅特饮,椰汁冰系列,亦都系高度推介,真材实料百分百味道,椰味香浓。 🍹而里面就包括左红豆,绿豆同埋椰汁条,当系甜品亦都系唔错,大大杯嘅份量,叫套餐就可以用优惠价加配, 🍹而且亦都做紧半价优惠, 呢一点亦都系相对吸引唔少回头客🍹
三色冰

越风味地道越南料理 (旺角)
旺角砵兰街108号地舖
2023-02-23