2018-08-01
系佐敦 X安百货行完街,天口咁热,真系无咩胃口,同行话既然无胃口,不如食辣嘢开胃,咁就走左去附近嘅老川皇。我哋点左:水煮桂花鱼 ($192/斤) - 有好多件桂花鱼,鱼肉新鲜味美, 鱼质嫩滑,麻味同辣味恰到好处。除左鱼肉仲有大豆芽菜,大豆芽口感爽脆,呢个水煮鱼非常惹味!😋😋😋飘风辣子鸡 ($96) - 上枱时表面舖落干辣椒,鸡肉切成一粒粒, 鸡肉表面香脆,入面肉质嫩滑,鸡皮香口松化,用大量花椒同干辣椒做配料,既香口又惹味😍😍蒜泥白肉 ($58) - 上枱时表面舖满蒜泥,白肉系薄切的五花腩,肉质鲜美,配上酸酸辣辣嘅蒜泥汁,好味!白菜猪肉饺 ($32) - 有8只猪肉饺,馅料鲜甜味美,咬落肉质嫩滑,白菜爽口,值得一试!👍👍凉拌窝笋丝 ($34) - 窝笋丝爽脆,酱汁酸酸辣辣,赞!青岛 ($24)/可乐 ($15) - 食辣嘢又点少得佢😆😆😆
我哋点左:
凉拌窝笋丝 ($34) - 窝笋丝爽脆,酱汁酸酸辣辣,赞!