餐厅: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
资讯:

2024-03-21 112 浏览
过咗嚟中环做嘢揾咗啲旧同事一齐食饭,中环真系变咗好多,多咗好多唔同嘅餐厅,佢哋今日带咗我去一间四川风味的面馆。疯狂担担面担担面上面好多肉碎,而且肉碎已经炒香左配上质地非常弹牙面真系好搭配疯狂牛肉面( BB辣BB麻)成碗面落咗好多我最爱嘅葱和芫荽,食落去每啖面都可以夹住芫荽同葱嘅香味,而且红汤底少少麻少少辣食落好过瘾,面的质地非常弹牙。凉拌木耳开头第一啖食落有d辣,食落去好泡椒的味道感觉非常之过瘾乌梅汁乌梅汁酸酸甜甜完全可以解辣罗汉果冬瓜茶浓浓嘅冬瓜茶味道清热解好下火成都老冰粉我第一次食这个甜品,感觉好似食紧QQ啫喱配上香口的花生和清甜的提子干食完这个甜品完全系完美嘅句号下次再去中环会再试吓去其他嘅小食,好想试吓他的呠呠鸡。

疯狂担担面

疯狂牛肉面( BB辣BB麻)

凉拌木耳
开头第一啖食落有d辣,食落去好泡椒的味道感觉非常之过瘾

乌梅汁
乌梅汁酸酸甜甜完全可以解辣

罗汉果冬瓜茶
浓浓嘅冬瓜茶味道清热解好下火

成都老冰粉

下次再去中环会再试吓去其他嘅小食,好想试吓他的呠呠鸡。