2023-02-26 72 浏览
比呢间Cafe前排推出嘅抹茶祭Set吸引咗,饮品同甜品都系抹茶!抹茶控一定要衬2月完之前嚟试下啦!Cafe以Capming为主题,好多露营相嘅装饰,窗边仲有几靓嘅打卡位-小帐篷(可以碌去最后一张相),要除鞋先可以坐上去枱楷,间中有阳光照入嚟都几有feel~ 问咗侍应原来要打电话订位先可以订到窗边位置,我哋用Openrice订位就无得指定座位lu~•🥢 抹茶祭三品 $248抹茶Set可以拣三品/四品,包咗窝夫同2杯饮品,但三品嘅话就要芝士蛋糕/ Tiramisu 2选1,全部都系抹茶味!我哋拣咗三品跟芝士蛋糕~窝夫有好多配料,超丰富!总共有4件窝夫,上面铺咗啲蓝莓同士多啤梨,窝夫嘅抹茶味带少少回甘,唔会好甜,可以自己再淋上糖浆,旁边仲有Cream、抹茶雪糕、红豆同抹茶&黄豆粉蕨饼,抹茶雪糕溶得有啲快,但抹茶味超浓(会想encore!!)🤩 黄豆粉蕨饼就太甜,唔太啱口味~🫣抹茶芝士蛋糕嘅抹茶味比窝夫浓郁好多,茶味可以平衡返芝士蛋糕嘅厚重感同腻~ 不过芝士蛋糕嘅口感略嫌有少少唔够软滑细腻😛🤏🏼 都值得一试嘅~而饮品系限咗系招牌小山园(抹茶特饮)同宇治抹茶玫瑰拿铁,招牌小山园系冻嘅抹茶鲜奶加红

🥢 抹茶祭三品 $248

抹茶芝士蛋糕

而饮品系限咗系招牌小山园(抹茶特饮)同宇治抹茶玫瑰拿铁,招牌小山园系冻嘅抹茶鲜奶加红豆粒,唔算好特别,而且个抹茶味亦都唔够浓,仲有啲比鲜奶抢咗味~宇治抹茶玫瑰拿铁我哋就走咗嘅玫瑰糖浆,所以会系抹茶拿铁,但抹茶味都可以再浓啲啲~
抹茶拿铁
招牌小山园

🥢 自家制安格斯手打牛堡 配薯条 $138
汉堡扒有啲细块,因为个包明显地大过块扒,要专登揭开先影到块扒...
薯条捞咗啲香辣粉,轻微辣味都几香口,加上啲薯条唔系空心薯条,炸得香脆干身,食到最后都无变腍,满足!👍🏼