2025-01-20
我一直都支持帮衬小店,终于有机会尝试到这间小店,但他们的服务态度令我不会再帮衬。当我向男侍应落单要一打$9的生蚝时 ,他说我们每人要点一份主菜,包括意粉或饭,我们觉得绝对合理,然后问他$9的生蚝有没有限量落单,他说没有限量,直到售罄为止。所以我们先order一打试吓,稍后再落单点主菜。食完第一打生蚝之后,我们向一位女侍应order多一打生蚝,她即问我哋会食几多,要一次过落单,仲推说她的同事没有同我哋讲清楚。她的态度已很不友善。到埋单的时候,她只对住个萤幕讲出总数,连单都没有印出嚟。我攞出信用卡时,佢即刻问有冇现金,我见到门口贴住有支付宝可用,我就话可用支付宝,佢即话啲客通常俾现金,好似好唔满意我哋用信用卡。然后又推搪话未开卡机。我张单超过$600,唔系一百几十蚊。当晚系星期五夜晚七点,到我哋埋单时,差不多八点,全晚只有我哋一枱客。食物质素尚可。生蚝及蟹肉鱼生饭新鲜。但系呢位女待应嘅服务态度真系令到我唔会想再去。我觉得我哋好似睇佢面色。用优惠价生蚝无非都系想吸引多啲客人去,但系佢哋咁嘅服务态度真系赶客。