要我修改好难,原来你地有政治审查架,我以后都唔黎拉.....同老婆从屋企坐成个钟头车出到来,想去金巴利大厦地下A号舖的 “乌骨鸡拉面 龙”,点知食完返到屋企先知去错左 “Agura东京ラーメン” !anyway, 今日星期日下午一点半,到了“Agura东京ラーメン”,见间铺咁细,就问waitress我能否点一碗同老婆share,个妹妹仔话可以。我就走到最入个位一坐底,唔够一秒妹妹仔就问我朋友到未?大姐,我老婆有左行得慢系店外睇紧menu呀!(不到5秒老婆已进来坐下)睇menu见每款面差不多,问有乜分别,妹妹仔回答了,但我唔知佢讲乜!之后自己发现menu图片有张相系多左块义烧,再问有乜分别,妹妹仔答:"酱油盐味"。我再次唔知佢讲乜,自己看字,但menu印刷模糊。再问有乜分别,妹妹仔答:"酱油盐味"啊!原来一款系酱油味、另一款系盐味!顶,唔知而家D人系咪讲多两个字都嫌辛苦呢!!我点了碗88蚊酱油义烧拉面,食完,好无特别,只得一个字:咸!同老婆倾下计,分享下意见唔够2秒,妹妹仔又走埋黎要我埋单用口"up"108蚊,仲要叫我出去俾钱,妖,我坐多30秒都唔得咩!大姐,你逼我埋单都唔该你俾张单黎睇
同老婆倾下计,分享下意见唔够2秒,妹妹仔又走埋黎要我埋单用口"up"108蚊,仲要叫我出去俾钱,妖,我坐多30秒都唔得咩!大姐,你逼我埋单都唔该你俾张单黎睇下先拉!!单都无就话108蚊....
唉,我都无问呢108蚊何来,快快趣比完钱走人,发誓今生来世以后也不光顾此店!!
(走时呀妹妹仔又叫旁边D客人埋单la)
题外话/补充资料: 返到屋企,第一时间注册open rice,就是为了打这食评 (sorry 没照片提供,请参考其它食家照片)
2013-08-11
  • none