2018-03-22
由于上次经过附近见有一间泰国餐厅 于是今日闲日星期三12点半左右专登去食午餐 店铺唔多人 即刻有位 叫左个海南鸡饭同青柠乐 朋友叫菠萝炒饭同青柠梳打 上菜几快 唔使5分钟到齐 食物质素真心一般 海南鸡鸡肉分量几多 鸡肉略嫌唔够嫩同冇鸡味 海南鸡既酱汁亦只得一款 最重要既饭系冇油香味 饭身干 送既汤普通。朋友叫既菠萝炒饭亦颇失息 配料小 冇果仁 炒得亦唔够香 冇阵阵菠萝味。2杯特饮要另加5元,但味道颇佳。整体黎讲咁既价钱咁既质素亦无可口非。食到咁上下店铺开始多人 有位泰籍店员见我地食完大半 开始专登过黎「执野」 本来我地都觉得午餐时间店铺做多几转生意亦好正常 我地都默默食 冇点倾计 点知个店员见我朋友放低筷子 就伸手黎话收野 我朋友亦即刻表示未食完 之后到朋友食完 佢就立即要我地埋单 仲收埋我未饮完既汤 同佢表示话我未饮完 个店员竟然反过黎斥责我食左好耐 对面枱见到咁既情况都呆左 因为佢地都见到我地一直食冇停过 最后我食埋旧鸡就走 杯野饮都冇饮 其间个店员仲一直表示系我食得慢 阻住佢做几枱生意 我最后回应佢「咁既服务态度我唔会再黎帮衬」 个店员反驳我话「唔黎咪唔黎,唔紧要」结果我下午1点
食到咁上下店铺开始多人 有位泰籍店员见我地食完大半 开始专登过黎「执野」 本来我地都觉得午餐时间店铺做多几转生意亦好正常 我地都默默食 冇点倾计 点知个店员见我朋友放低筷子 就伸手黎话收野 我朋友亦即刻表示未食完 之后到朋友食完 佢就立即要我地埋单 仲收埋我未饮完既汤 同佢表示话我未饮完 个店员竟然反过黎斥责我食左好耐 对面枱见到咁既情况都呆左 因为佢地都见到我地一直食冇停过 最后我食埋旧鸡就走 杯野饮都冇饮 其间个店员仲一直表示系我食得慢 阻住佢做几枱生意 我最后回应佢「咁既服务态度我唔会再黎帮衬」 个店员反驳我话「唔黎咪唔黎,唔紧要」结果我下午1点05分走出门口 前后食左只系半个钟
呢间店铺午餐价钱廉宜 食物质素亦可接受 但其泰籍店员既赶客态度真系令人却步 食客换黎既唔系愉快既用膳而系食左一肚气店铺附近有好多餐厅 可以既话真系宁愿食第二间好过