2017-04-27 413 浏览
黎开旺角唔知食咩好,想揾间平平地既又唔想鱼蛋粉咁dry,见到呢间野门面唔错就入左去。泰式海南鸡饭 - 配上油饭,油饭得个油字,无鸡味既。鸡肉尚算OK,几嫩。另配一碗萝白清汤,又唔错㖞,食落D萝白无渣,清甜。成个饭食落就真系无咩特别。不过配左小量鸡红同埋鸡肾,味道又几特别㖞。海鲜冬荫功 - 正宗香港人喜爱既口味,因为佢唔系辣既,仲有小小甜味,不过d海鲜就煮得太耐,好似食紧香口胶咁,而且系香料味唔算重。鸡丝猪颈肉捞檬 - 平时食开d 捞檬系冻既,今次就暖暖地好似岩岩煮完,唔知系咪泰式唔同d,感觉有d 唔惯。鸡丝几嫩,猪颈肉就岩岩煎起。味道唔错。虽然出面无人等紧枱,但系侍应见你一食完就帮你收哂d野,好似叫你快d走咁。另外呢到茶餐厅feel系收加一服务费。

泰式海南鸡饭

海鲜冬荫功

鸡丝猪颈肉捞檬

等候时间
15 分钟 (堂食)
鸡丝猪颈肉捞檬