2006-03-31
今日我们一家人到呢间尚兴(白色门面)晚饭, 我已订了5位7:30pm,首先我们2人已在7:25pm到达并坐下, 当时已发觉, 为何给一张8人枱给我呢? 伙计叫我们照坐, 因我们已订枱, 所以我们便照坐下来. 我屋企人7:35pm仍未到, 但尚兴的老板娘及他的仔(著便装的)就不停行过来,问我们要否先点菜, 因为另外3人未到, 所以我们未有点菜. 之后过了1分钟后, 又问可唔可以搭枱, 我觉得明明我订了5位, 又给我8人枱, 但依家又话要搭枱, 真系好奇怪, 不过最后佢地都冇搭枱. 之后再过了一阵, 那位老板娘直头行过黎我张枱边说:"到依家仲未黎呀, 我门口有廿几三十人等位" 佢讲完之后, 就行开o左. 哗! 我从未去过一间饭店会听到呢d说话! 隔了一阵, 我屋企人已到, 佢地话门口都冇人等位. 呢个老板娘真系好黑人憎!我在等屋企人黎期间, 那位老板娘成日问伙计每枱食饭的进度, 当佢一知道食客已经到齐𩠌或食完甜品, 佢就会立即行埋去扮晒野问食客d𩠌到齐未,够唔够食, 摆明就系迫人食饱立即埋单!我细细个已经o系度食, d野系几好食, 伙计都好好, 就系老板对食客态度好唔ok!!!! 完全系赶
我细细个已经o系度食, d野系几好食, 伙计都好好, 就系老板对食客态度好唔ok!!!! 完全系赶客走!如果你地想食饭坐耐d, 千祈唔好拣呢间!
呢餐饭真系食得好唔开心!!!!!