2017-01-09
2017年1月6日,下午7时20分,到屯门分店买鸡蛋仔,眼见舖面没有太多人,工作台上亦无已放凉鸡蛋仔或格仔饼,一心买热辣辣鸡蛋仔回家。下单后,我比咗15蚊,店员随即在柜面下取出一袋鸡蛋仔。心谂: 哇! 真够快手! (接过手后,有少少暖)心谂: 算数吧!步出店后,望住底鸡蛋仔一直犹豫,为何咁多件既? 一拎出嚟细看,原来有四底!因为全部都系分件碎上!其实一直犹豫好不好立即向店员要求重造一底,但又不想麻烦。可是愈想愈气忿!我由细到大,从未试食一底鸡蛋仔系咁唔完整,左一忽右一忽,好似系其他鸡蛋仔甩落嚟既碎,砌够一份比我食。大佬! 我比正价,唔系你临收舖前买㗎! 比少少尊重我好无呀? 愈谂愈嬲! 虽则我买嚟比狗仔吃姐! ps. 系咪可以去消委会告佢个卖相与实物不符??? 仲要干争争! #碎上既鸡蛋仔 正确d 讲,呢一袋,一共有三底同四粒!港式鸡蛋仔! “赶” 鸡蛋仔?? 赶客定赶时间???
下单后,我比咗15蚊,店员随即在柜面下取出一袋鸡蛋仔。
心谂: 哇! 真够快手!
(接过手后,有少少暖)
心谂: 算数吧!
步出店后,望住底鸡蛋仔一直犹豫,为何咁多件既? 一拎出嚟细看,原来有四底! 因为全部都系分件碎上! 其实一直犹豫好不好立即向店员要求重造一底,但又不想麻烦。可是愈想愈气忿!
我由细到大,从未试食一底鸡蛋仔系咁唔完整,左一忽右一忽,好似系其他鸡蛋仔甩落嚟既碎,砌够一份比我食。 大佬! 我比正价,唔系你临收舖前买㗎! 比少少尊重我好无呀? 愈谂愈嬲! 虽则我买嚟比狗仔吃姐! ps. 系咪可以去消委会告佢个卖相与实物不符??? 仲要干争争!
#碎上既鸡蛋仔
正确d 讲,呢一袋,一共有三底同四粒!
港式鸡蛋仔! “赶” 鸡蛋仔?? 赶客定赶时间???