2021-04-26
🏝周末又系时候去个小旅行,今次拣咗马湾呢个小岛,呢个岛仔细细,一个半午就已经足够玩哂,一落船就揾下有咩好野食先,系openrice见到呢间餐厅名已经几有趣睇落离码头好远,但其实行10分钟就已经去到🚢 餐厅隐藏系一堆村屋中间,门口有简约木板布置如果唔系有个招牌仔真系估唔到系餐厅拉开趟门,发现内里别有洞天铺头细细,可能得廿几个坐位右边系温馨既居室设计,令人感觉舒服穿过小走廊会系吧台同望窗外既位置不过今日系比较多,得返居室位置🛋 🍽打开餐牌,见到周末主力做各类既西式美食由all day breakfast到panini由egg benedict到意粉都有真系同其他大cafe都一样咁多选择 🥯手撕猪肉比高 $76 9/10Bagel包烤得外脆内软熟,时间控制得好好,手撕猪肉同酱汁好入味,同比较干身既包配搭得啱啱好。肉馅直头多到满泻,撕得唔会细,食落仍然有口感,肉丝又唔痴牙😬 🍝卡邦尼蛋黄烟肉意粉 $79 8/10未上台行紧过黎时已经慢慢嗅到好浓香既芝士味,放低后见到就即刻食指大动因为系传统版卡邦尼,意粉啱啱好够干身,粘著芝士同烟肉粒入口,咸香味道一流。意粉系先简单煮过再放入冰箱备用,所以加料再
餐厅隐藏系一堆村屋中间,门口有简约木板布置
如果唔系有个招牌仔真系估唔到系餐厅
拉开趟门,发现内里别有洞天
铺头细细,可能得廿几个坐位
右边系温馨既居室设计,令人感觉舒服
穿过小走廊会系吧台同望窗外既位置
不过今日系比较多,得返居室位置🛋
🍽打开餐牌,见到周末主力做各类既西式美食
由all day breakfast到panini
由egg benedict到意粉都有
真系同其他大cafe都一样咁多选择
🥯手撕猪肉比高 $76 9/10
🍝卡邦尼蛋黄烟肉意粉 $79 8/10
未上台行紧过黎时已经慢慢嗅到好浓香既芝士味,放低后见到就即刻食指大动 因为系传统版卡邦尼,意粉啱啱好够干身,粘著芝士同烟肉粒入口,咸香味道一流。意粉系先简单煮过再放入冰箱备用,所以加料再煮时会更加烟韧😋