2019-02-03
最近行街总有一间台式黑糖珍珠鲜奶系左近, 见到呢间主打手调茶, 每杯饮品都会加入桃胶, 几吸引, 决定一试😎桃胶具有美颜功效, 女士们更加唔可以错过! 呢间店的茶, 全部都系佢地逐款用唔同的组合去试, 调出最岩的份量和口味, 好有心❤️而且系采用冰糖, 唔用糖浆, 感觉健康D~🔸月满花香 (M$28 L$32)🌹有桂花, 茉莉, 玫瑰, 配上乌龙茶🌱, 每一啖都带出各种层次的花香味, 好清新, 最后会饮到乌龙茶的甘香~加入的桃胶都唔少, 足足占了整杯的1/3, 口感都几爽滑烟韧~😍店员仲会即时冲制, 最尾上盖前, 会系茶面放埋3款干花, 好靓, 岩晒打卡☺️👍🏻🔹迷人香六安 (M$24 L$26)系纯茶来, 平时好少听到呢款茶, 原来系绿茶+红茶, 茶底好靓, 味道系比浓味的铁观音淡少少, 但会比普通红茶更香, 中意品茶的人就岩晒😋我地拣了加黑糖奇亚籽, 听讲系富含多种营养素, 有助排毒瘦身嫁😂 饮落几爽口👍🏻👍🏻(❗️P.S: 系门口见到做紧"学生优惠", 大杯减$6, 中杯减$4, 不过我地就当然享受唔到呢个promo啦XD🤦🏻♀️🤦🏻♂️, 佢仲有个"早鸟优惠"(12pm-5pm),
而且系采用冰糖, 唔用糖浆, 感觉健康D~
🔸月满花香 (M$28 L$32)
🔹迷人香六安 (M$24 L$26)
(❗️P.S: 系门口见到做紧"学生优惠", 大杯减$6, 中杯减$4, 不过我地就当然享受唔到呢个promo啦XD🤦🏻♀️🤦🏻♂️, 佢仲有个"早鸟优惠"(12pm-5pm), 其实都唔早XD 指定纯茶$20, 超抵呀!😮)
😋味道 8/10 😍回头指数 8/10
🔴Follow Instagram: Foodmarker.hk