2020-10-19
今日去到西湾河一间甜品店 同朋友仔行完街街过来heahea一入到去环境舒服干净环境简洁见左除左一d传统甜品之外仲有唔少创新既甜品例如呢个台式甜品系列 简单系中意黑糖,抹茶,竽圆迷既福音好少见到有糖水店咁花心思系菜单度抵赞中式甜品少不了系糖不甩好香花生味 烟un弹牙既味道令人欲罢不能榴梿冻饼(推介)冻饼既口感好吸引 入到口好似雪糕同芝士既口感 又冻又会慢慢溶系口喺其中榴梿味仲慢慢散发出嚟 100分而且性价比十分高眼见十分大份 有一般芝士蛋糕既4至5倍大 十分抵食芒果西米露(推介)足料大满足既芒果西米露里面有5至6片大大块既芒果 而5系芒果粒而且块块都系超级甜的仲有浓浓既芒果味融入系西米露中 加上为数不少的芋圆正到不要不要 芒果芋圆控必选来d抺茶既甜品爽爽佢绿茶芋圆冻虽然佢本来已经有炼奶系面 但重口味的我叫左店员加埋炼奶 口感浓厚非常 店员服务态度好好 好有耐心咁俾咗支炼奶我加值得赞赏浓厚嘅抹茶味 mix埋甜甜嘅抹茶雪糕 仲有烟烟unun嘅小丸子同芋圆令人一啖接一啖最后 系呢个份量超多嘅朱古力窝夫做完美嘅结尾佢哋嘅份量好大 可以两至三个人share而且佢哋个窝夫都好厚朱古力再加上香蕉简直
今日去到西湾河一间甜品店 同朋友仔行完街街过来heahea
一入到去环境舒服干净环境简洁
中式 甜品少不了系糖不甩好香花生味 烟un弹牙既味道令人欲罢不能
榴梿冻饼(推介)
芒果西米露(推介)
来d抺茶既甜品爽爽佢绿茶芋圆冻
而且佢哋个窝夫都好厚朱古力再加上香蕉简直系绝配
见到openrice 外卖自取仲有折扣 附近的人有福了
仲有重要既一点 附近有2间同名既糖水舖 但只系呢间明记甜品就真系大件又扺食 仲要好好味又多创新野
大家千祈唔好去错地方呀