2010-05-24
朋友介绍嚟呢间, 过几日就生日, 聚聚旧兼庆生book咗八点, 不过等到八点四先有位, 等位期间陆续都有人问有冇位, but个场太full了, walk-in冇可能等到, 好彩有订位啫(朋友话at least要两星期前订定....咁厉害?!)一坐低侍应就推介鱼头汤, 一人叫了一碗, 我觉得不错, 朋友就觉得有点腥~任点任食日本菜来来去去都系点𠮶d嘢食, 不过呢间好在出菜快而且足, 尤其是鱼生(虽然款式选择不太多), 其他同类食店通常都系叫十样嚟得五样, 呢度就好足, 写20甜虾真系嚟足只有多, 三文鱼刺生最好味, 赞~炸物都不错, 另外烧物如蚝, 鸡翼, 带子, 和牛都系必叫的虽然今次系庆生, 不过就冇order到个'蛋糕', 因为留肚食其他嘢嘛个场太迫系唯一的缺点
个场太迫系唯一的缺点