2019-08-13 545 浏览
今日天气非常热,麻麻地想食正餐,最后决定同同事买唐记包点作为午餐撞正lunch时间,见到唐记生意非常好,但每位职员都各有分工,非常快手,所以吾使等好耐,已经可以将外卖攞走我地叫左以下饭,点心同包,一齐share:豉椒排骨饭饭既份量好多,入面有埋椰菜,感觉比较菜肉均衡。排骨都好滑同入味,吾会全部系骨。如果饭既豉油落多小小,会比较好。不过每人口味吾同,如果想落多小小,记得落单时要同佢地讲明。烧卖烧卖真系好好味,每粒上面都加左杞子去蒸 ,感觉非常养生。而且份量十分之足料,因为每粒都系用猪肉同虾新鲜去制作,口感十分弹牙。豉汁凤爪凤爪都几大只下,同埋都好淋好入味。加埋系排骨饭入面食,就变左凤爪排骨饭了,哈哈😂鲜竹卷一盒有三条,都几淋几鲜甜。可惜略嫌稍为油腻。落少啲油,相信会更好。咖哩鱼蛋鱼蛋好弹牙,咖哩同辣椒汁系额外淋上去的,姐系如果走酱,就系净鱼蛋来。岩晒食吾到辣既朋友仔。香菇鸡包$6一个大大既包,而且入面既馅料十分足。香菇既味道完全溶入左个鸡肉入面,识食紧系要趁热食!包皮系甜甜地,而且好软熟。简直系平靓正!菜肉包菜肉包都系$6一个,系招牌包来。入面吾只有肉,仲有菜,简直系菜肉均衡。每款包都十

我地叫左以下饭,点心同包,一齐share:

豉椒排骨饭

烧卖

豉汁凤爪

鲜竹卷

咖哩鱼蛋

香菇鸡包

菜肉包

每款包都十分足料,而且价钱非常便宜。唐记担心食客叫得太多包,吾识分,每款包既下面张纸,都写有包既名称,甘就吾怕食错啦👍
店舖有多个蒸炉,保证每个包点同饭都热辣辣!

因为好多包都想试,决定外卖个冻包,留返来第二天做早餐😋
2019-08-08