呢间叹叹Cafe主打台式轻食。环境都几特别,装修唔似平时香港的餐厅,够哂Chill都几岩打卡。见倒餐牌新品推介有药膳养生铁锅汤,即刻吸引咗想补下身既我!十全大补药炖排骨汤,味道香浓,而且够哂足料,有3大件排骨,配埋紫菜饭食,值得推介!我朋友介绍我必食黑糖鸡翼,炸得好香脆!钟意食炸鸡的我,嚟台菜餐厅当然会嗌埋香酥盐酥鸡,一样都系值得推介!朋友就嗌咗叹叹招牌牛肉面,她话牛肉好吃,汤底是清汤腩汤的感觉,都几大碗。因为拣咗叹叹套餐,跟咗两个甜品和特饮,嗌了招牌珍珠奶茶奶盖千层蛋糕,啖啖珍珠,大满足了!见倒原来平日有下午茶时段$35起就有吐司薯条&茉莉绿茶,下次会最嚟Tea time!

十全大补药炖排骨汤

黑糖鸡翼