2019-03-04 44 浏览
行过呢间Orange Elephant好多次,但一次都未食过,呢间餐厅好突出,系个旧区入面突然有一间咁光鲜餐厅,的确令人印象好深刻,加上又近港铁站,今日终于决定黎试下餐厅装修以简洁为主,以浅啡色木做主色,令人感觉好干净舒服卡位位置放左各式各样既泰式咕𠱸,图案颜色都唔同,真系几靓,搞到我都想买返个放系屋企餐厅每日都有一款$1食品,今日既系炸虾饼,星期三竟然系明炉乌头,$1真系超抵食餐厅9点后入座都会有7折,岩哂夜收工既朋友$1炸虾饼有3件,一开二上碟,绝对冇因为价钱平而将货就价,虾饼外皮松脆,虾胶好弹牙,唔会系食面粉,呢度个甜酸汁同出面有d唔同,呢只点落去似系d蜜糖既颜色,相对一般食开既甜少少,我个人几欣赏呢个甜酸酱冬荫功汤又系泰国菜必食之一,个汤够热,虾肉大大只,唔会太酸或太辣,味道恰到好处,但饮既时候都要小心噎亲原只菠萝海鲜焗饭好有惊喜,我好耐冇食过咁好食既菠萝炒饭,饭底既咖哩粉好香,而且馅料一D都唔马虎,有鲜菠萝肉,虾,鱿鱼,青口,鱼块,肉松,提子干,腰果等等如果炒饭底再干身少少就更加好食另外仲叫左三色冰同埋芒果冰特饮三色冰用料十足,椰汁味香浓,芒果冰用鲜果肉打出黎,绝对冇加糖桨,

餐厅装修以简洁为主,以浅啡色木做主色,令人感觉好干净舒服

餐厅9点后入座都会有7折,岩哂夜收工既朋友

冬荫功汤

如果炒饭底再干身少少就更加好食
原个菠萝海鲜焗饭

另外仲叫左三色冰同埋芒果冰特饮
三色冰用料十足,椰汁味香浓,芒果冰用鲜果肉打出黎,绝对冇加糖桨,芒果味几香

埋单连埋加一$273左右,绝对抵食!

2019-03-04
冬荫功汤