2021-08-13
位于美丽华商场嘅Burgeroom 舖面开扬又易揾到,座位都十分阔落又于楼底较高身,就算餐厅内多人都唔会话好应声,影响餐厅嘅气氛👍🏻一睇Menu觉得餐厅好细心,为咗令客人更易阅读多款汉堡包,一早就已经分好哂汉堡嘅类型;例如牛肉类,素菜类及素肉类等*墨西哥辣椒芝士牛肉汉堡*$98厚厚嘅汉堡扒夹著邪恶芝士,新鲜番茄同生菜。每啖食落仲有微微嘅辣椒香味,平衡返汉堡扒同芝士嘅油腻口感😋*牛油果酱芝士鸡柳汉堡*$98牛油果控一定唔可以错过呢款汉堡包👍🏻见到块鸡柳成2-3cm厚,唔讲以为系厚切鸡扒添呀😝鸡柳肉嫩多汁仲好啖啖肉添呀。呢款汉堡有主打嘅牛油果酱外,仲有惹味可口嘅沙律酱。食到浓郁的牛油果香味仲配搭著沙律酱,大大降低咗腻口嘅沙律酱口感添呀~*芝士旋风著条*$60见到写住旋风薯条觉得几得意,谂住叫嚟试下,点知旋风薯条售罄😭但见个芝士酱好吸引,都系忍唔住叫咗份普通薯条配芝士酱🍟薯条脆炸可口,仲要每条都胀卜卜,配埋个芝士酱已经够哂味😋*蜜味辣鸡翼(6只)*$60鸡翼炸得够脆身,完全系做美式鸡翼嘅口感。味道方面唔算太辣,所以带有小小刺激香辣口感~美中不足嘅系蜜味嘅比例唔太浓,唔系好食得出。*蜜桃冰茶*
舖面开扬又易揾到,座位都十分阔落
*墨西哥辣椒芝士牛肉汉堡*$98
*牛油果酱芝士鸡柳汉堡*$98
*芝士旋风著条*$60
薯条脆炸可口,仲要每条都胀卜卜,配埋个芝士酱已经够哂味😋
*蜜味辣鸡翼(6只)*$60
*蜜桃冰茶*$38
佢哋嘅冰茶系列系自家制造,所以一饮落去桃味香浓外,甜度比例都控制得好好👍🏻饮到红茶嘅香味,亦配合返以桃为主题嘅甜度份量,底部仲有啲类似芦荟嘅粒粒,增加成杯野饮嘅口感层次~相当有惊喜呀👏🏻