2019-10-11 1631 浏览
比街坊号称比坤记好食又抵食既糕品店!经过K实试后好赞同吖😂😂小店唔算好显眼,真系行过都会走漏眼果款😝不过K系店出面企左阵,都不断有客人买糖水买糕点,好受街坊欢迎吖红豆糕 $7K既最爱!好厚身好厚身😍,红豆煮得软糯,食落软绵绵咁,仲要加埋陈皮,够哂香,正!芝麻糕 $8呢个同样都系比较淋身,一入口芝麻味道无想像中咁浓,系种慢慢渗出黎既芝麻香味,质地比较鞋身,但因为几厚身,食落都几有口感芋头饼 $8对呢款芋头饼觉得几好奇🤣煎过既芋头波波其实系芋头糕既圆碌碌版😝里面包住切成四方既芋头粒,芋头粒口感较结实,一般啦😆鸡屎藤 (芝麻馅) $8同出面细细粒既鸡屎藤相比,佢呢度既鸡屎藤系超大旧😝,仲可以挑选咸/甜口味,咸既馅料会系眉豆;甜既馅料则系花生/芝麻。K选左芝麻😁,成旧都黑蚊蚊咁🤣,鸡屎藤外皮口感烟韧有嚼劲,中间塞满炒香既芝麻馅料,带浓郁芝麻香😍-整体黎讲,小店定价唔高,但糕品质素唔错,食得出系心机之作😍 -

红豆糕 $7

芝麻糕 $8