2021-03-27
啱啱搬黎tko冇耐,收工近近地睇下楼下有咩食,都有好几间餐厅,最后因为想开胃啲,就㨂左呢间🍅番茄18 试试佢😆一入去,好光猛,啲枱凳都好整齐干净👍🏻系呢个疫情下,令人安心唔少😄装修都好怀旧,有唔同既场景:八十年代戏院🎬当舖、单车维修店,打卡able🤣🤣本身以为整系得番茄味既食物,但仔细睇餐牌,有麻辣米线,花胶鸡汤饭,胡椒猪肚鸡,瑞士鸡翼😋最后同朋友决定share试晒佢地既招牌😍麻辣番茄汤米线,配墨鱼头同肥牛,超香👍🏻番茄🍅劲浓郁,起沙,唔系斋汤稀稀个种😎我就试左个花胶鸡汤饭,块花胶好似手咁大!仲要系有几块!劲正呀😚啲鸡都好滑👌🏻👌🏻最后仲试左个瑞士鸡翼🤩名不虚传,如果钟意甜甜个种豉油,你一定like👍🏻👍🏻野饮就试左红豆绿豆冰😆第一次见双色豆🤣🤣都几多渣,唔死甜🥰菠萝🍍冰好甜,可能系用鳯梨🤩🤩超多料,正!好开心佢开系屋企楼下,仲有好多米线🍜汤饭想试😋冇味精、足料之选👏🏻👏🏻