2021-09-23
足料抵食芋圆糖水🥳康端甜品呢间食芋圆真系好出名!!都可以话系香港嘅头一头二🤯之前已经食过一次㗎啦,今次再次到访依然都冇令人失望🥰❤️🔥嚟到梗系要嗌佢招牌糖水🤪🥣特色仙草百配 $26佢呢个名真系嗌得啱😂材料真系「百配」~有薏米、红豆丶珍珠丶西米丶小丸子,三色芋圆,同埋做底嘅仙草😋材料真系好多,虽然$26但大大碗,材料有好丰富😆!佢唔似一般糖水,讲咗话有𠮶啲材料,到出嚟净系比几粒😵💫名副其实真系有好多料☺️每啖食都有好多唔同口感,好得意有好丰富😍薏米红豆整得软淋,虽然红豆唔算系起沙,𠮶种但系胜在好足料🤪珍珠西米小丸子亦都好咬口,个人好钟意小丸子😝但就相对地系咁多款材料里面比较少,不过毕竟佢都唔系碗糖水嘅主角🤔三色芋圆份量都多,而且口感烟韧😆唔会系未煮得透咬落去好硬好奇怪嘅口感!亦都唔会煮到过龙👐🏻同埋三只口味都食得出💞有时去糖水舖食三色芋圆,煮完都真系唔知边只打边只😂😂呢碗就冇呢个问题!最后仲有仙草中和返,成碗糖水好完美❤️不过呢应该都落咗唔少糖水,椰汁黑糖呢啲~甜味都比较出,所以整体成碗糖水都偏甜~不过我个人就好钟意甜🤣再加上呢个价钱真系冇得输啦!!
嚟到梗系要嗌佢招牌糖水🤪
🥣特色仙草百配 $26
每啖食都有好多唔同口感,好得意有好丰富😍
薏米红豆整得软淋,虽然红豆唔算系起沙,𠮶种但系胜在好足料🤪
最后仲有仙草中和返,成碗糖水好完美❤️
不过我个人就好钟意甜🤣再加上呢个价钱真系冇得输啦!!