2021-11-12 562 浏览
天气冻冻地想食下啲热野😉好耐冇食过日式拉面🍜就谂起大埔墟其实有一间我系想试但系又未有机会食嘅🙈咁今日就去食啦,因为终于唔使排队啦😆😆舖头唔算大,但环境唔错😊我一个人就坐系面档前面,餐厅播住日文歌🎶成个环境其实都几有日本feel😍😍🌸咁我今次就叫咗两样嘢✌🏽当然唔少得主角拉面啦,钟意食辣嘅我就拣咗赤辛拉面🍜而小食就系蒲烧鳗鱼串烧🐟赤辛拉面🍜好有惊喜🎉,冇谂过碗面有咁多料,平时食拉面都真系得两块叉烧🐽少少肉碎同葱花咁,但呢个就超足料,除左以上几样基本野,仲有木耳丝,樱花虾🦐同糖心蛋🐥木耳丝爽口;樱花虾脆身;糖心蛋就,蛋香味重,至于汤头非常浓郁,唔太辣但就好香,钟意重口味嘅人士呢碗拉面就啱晒啦!👍🏽👍🏽👍🏽蒲烧鳗鱼串烧🐟原本以为系有竹签吉住既串烧,点知嚟到嘅时候系冇竹签嘅🤨唔知其他会唔会都系冇竹签嘅呢🧐不过呢个都唔系重点😂讲返条鳗鱼先,个面有啲芝麻同紫菜,仲有鳗鱼汁,热辣辣🔥食落有入口即溶嘅感觉😋😋好味如果份量可以多番啲就好啦😝😝整体来讲就系合理价钱食到高质素食物😋😋

赤辛拉面🍜

蒲烧鳗鱼串烧🐟